Skip to main content
Aandacht verzacht

ECHOgeleide injectie

ECHOgeleide injectie

Echografie is een techniek die gebruikmaakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren. Deze techniek stelt ons in staat om structuren in beeld te brengen en een goed beeld te vormen van bijvoorbeeld de zogenaamde weke delen van het lichaam zoals spieren.

Mooie echobeelden treden op bij overgangen tussen weefsel en vocht of tussen zacht weefsel en bindweefsel en tussen zacht weefsel en bot. De echo maakt min of meer live beelden van het inwendige van het lichaam. De pijnspecialist kan op die manier op een interactieve manier op zoek gaan naar de relevante plaatsen voor behandeling.

 Bijwerkingen kent echografie niet. De apparatuur is makkelijk te verplaatsen en een groot voordeel is dat er behandeld kan worden zonder dat er gebruik gemaakt moet worden van röntgenstralen.

Binnen het Pijncentrum Bravis vormt de echografie een belangrijk aandachtspunt van alle pijnspecialisten en wordt het spectrum van behandelingen die plaatsvinden onder echogeleide steeds groter.

 


      "Erg fijn dat mijn pijnspecialist samen in een team zit met revalidatiearts en orthopeed om te overleggen over mijn pijn."